poniedziałek, 2 maja 2016

Szybki placek z rabarbarem

Przepis pojawił się już kiedyś na blogu przy okazji innego owocu. 
Dziś wiosenny lekko kwaskowy rabarbar w roli głównej przykryty chrupiącą kruszonką i płatkami migdałów.



Składniki: 
1/2  kostki Kasi
1/2  torebki cukru wanilinowego
3/4  szklanki cukru
   3  jaja
   3  szklanki mąki
   3  płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2  szklanki mleka  

Kruszonka: 

0,5 szklanki cukru
0,5 kostki masła
3/4 szklanki mąki

Przygotowanie:

1. Margarynę i cukier utrzeć mikserem
2. Dodawać jaja po kolei 
3. Dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
4. Na koniec wlać mleko i wyłożyć ciasto na blachę
5. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 30-35 minut  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz