czwartek, 28 stycznia 2016

Bananowe ciasteczka owsiane

Zima ma to do siebie, że trudniej nam odmówić sobie słodkich przyjemności. Ospałość, zmniejszona aktywność i  brak promieni słonecznych powodują, że endorfin często szukamy w słodyczach. 
Najlepiej przygotować je w domu, bez sztucznych dodatków. Idealnie nadają się do tego bananowe ciasteczka owsiane. Błyskawiczne w przygotowaniu, ale też zdrowe. W sam raz na drugie śniadanie.



Składniki
2 dojrzałe banany
1,5 szklanki płatków owsianych
1 łyżka miodu
dodatki według uznania: garść bakalii, orzechy, żurawina, płatki czekolady 

Przygotowanie:
Zmiksowane banany połączyć z płatkami, bakaliami i miodem. 
Uformowane kulki ułożyć na blasze i delikatnie spłaszczyć.
Piec 15-20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!   


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz