piątek, 9 października 2015

Ciasto z dynią



Sezon dyniowy w pełni, weekend tuż za rogiem, więc to doskonała okazja do upieczenia ciasta dyniowego.  
Przepis tak prosty, że z większością pracy poradził sobie mój 2,5 letni pomocnik. Spróbujcie sami!

Składniki:

2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka puree dyniowego
3 jajka
0,5 szklaki oleju
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
Pół szklanki pestek słonecznika
Garść płatków zbożowych

Przygotowanie:

Przesianą mąkę wymieszać z sodą, cukrem, przyprawami, pestkami i płatkami.
Jajka, dynię i olej wymieszać łyżką i dodać do suchych składników.
Piec 60 minut w 180 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz