Zapraszam Was na tradycyjne szkockie kruche ciasteczka.
Oryginalne dostałam od kuzynki i od razu stałam się ich fanką.
Niezłe z nas łasuchy, więc szybko zniknęły i kolejną porcję wypiekłam w naszym piekarniku
Składniki:
200 g mąki pszennej
70 g mąki ziemniaczanej
180 g schłodzonego masła
80 g cukru pudru
cukier do posypania
Przygotowanie:
Przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z cukrem pudrem.
Masło pokroić na małe kawałki i dodawać wyrabiając ciasto palcami.
Zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
Wykroić ciastka, nakłuć widelcem.
Posypać cukrem.
Piec 15-20 minut w temperaturze 150 stopni.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz