Przepis pojawił się już kiedyś na blogu przy okazji innego owocu.
Dziś wiosenny lekko kwaskowy rabarbar w roli głównej przykryty chrupiącą kruszonką i płatkami migdałów.
Składniki:
1/2 kostki Kasi
1/2 torebki cukru wanilinowego
3/4 szklanki cukru
3 jaja
3 szklanki mąki
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
Kruszonka:
0,5 szklanki cukru
0,5 kostki masła
3/4 szklanki mąki
Przygotowanie:
1. Margarynę i cukier utrzeć mikserem
2. Dodawać jaja po kolei
3. Dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
4. Na koniec wlać mleko i wyłożyć ciasto na blachę
5. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 30-35 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz